Ενδιαφέρουν

Αυτός Είναι Ο Λόγος Που Δεν Πρέπει Να Κοιμάστε Με Το Φως Ανοιχτό Το Βράδυ

index.php?id=18&rid=27176

Τι κάνετε πιο συχνά; Κοιμάστε στον καναπέ σας βλέποντας τηλεόραση; Ή αφήνετε τα φώτα του δωματίου σας αναμμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου τη νύχτα; Αν αυτοί οι τρόποι συμπεριλαμβάνονται στη ρουτίνα σας καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε και να αλλάξετε την διαδικασία ύπνου σας.

Το φως είναι επιβαβλές για την υγεία

Προτιμήστε να κοιμηθείτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, αφού το φως μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Η απουσία φωτός στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι έφτασε η ώρα να ξεκουραστείτε. Αντίθετα η έκθεση στο φως κρατά το μυαλό και το σώμα σας συναγερμό και σας κάνει να μένετε ξύπνιοι ακόμη και τη νύχτα. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Έρευνα

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Northwestern και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep, συμμετείχαν 20 υγιείς ενήλικες μεταξύ ηλικίας 18 – 40 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ύπνος σε ένα φωτεινό δωμάτιο μπορεί να σας κάνει επιρρεπείς στον διαβήτη.

Συμπέρασμα

Διαπιστώθηκε ότι ο ύπνος κάτω από έντονο φως μπορεί να αυξήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη σε ένα άτομο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η κακή ποιότητα του ύπνου μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και παχυσαρκίας.

famouzoom

>